Druktechnieken Gadgets

Druktechnieken

Zeefdruk

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positieffilm belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Deze techniek wordt meestal gebruikt voor logo’s opgebouwd uit 1-4 kleuren.


Thermisch

Een thermische printer duwt een lint, met daarop de kleurstof, tegen het printmateriaal aan en de verwarmingselementen in de printkop versmelten de kleurstof op het substraat waar nodig. In dit procedé is er dus contact met het printmateriaal waarop men print. Deze laatste moet dus voldoende vlak en glad zijn om goed resultaat te hebben. Deze techniek wordt meestal toegepast bij FC afbeeldingen waar een hoge resolutie is vereist.

powerbank-tapes

Embossing

Het onder hoge druk aanbrengen van een logo of een tekst in een zachter materiaal. In ons geval gebruiken wij deze techniek voor USB Sticks die voorzien zijn van een lederen band.

Lasergravering

Voor het aanbrengen van logo’s en of teksten in metalen of houten USB Sticks maken wij gebruik van een lasergraveermachine. Via deze techniek kunnen we uiterst precies en tot in de kleinste details uw gegevens op de stick aanbrengen.

Kunststof Gadgets in eigen PMS

Steeds meer bedrijven stellen een huisstijlenboek op waar wij ons aan moeten houden. Hierin is niet alleen geregeld hoe het logo gedrukt moet worden maar vind je ook een duidelijke omschrijving van de kleurstellingen. Mede hiervoor hebben wij de mogelijkheid om het huis van de Gadget te laten produceren in de juiste Pantone kleur. Dit kunnen we ook al bij kleine oplages uitvoeren zonder dat de levertijd oploopt.

Om ervoor te zorgen dat de zelf ontworpen Gadget ook echt de kleur krijgt die je wilt, werken we met het Pantone Matching System (PMS) kleurcoderingssysteem. Dit systeem zorgt voor duidelijkheid bij afspraken tussen de ontwerper en de drukker

Meer weten over USB Bedrukken en de mogelijkheden?