Wat zou jij doen als je ineens…al je gegevens en data kwijt bent?

Het kwijtraken van belangrijke gegevens en data gebeurt veel vaker dan je denkt. En…een ongeluk zit in een klein hoekje. Een smartphone is zo verloren en een harde schijf wordt snel vergeten. Maar ook met de steeds vaker voorkomende ransomware aanvallen en storingen in netwerken gaat veel data verloren. We kennen tenslotte allemaal de verhalen over gegijzelde bedrijven in de media.

Bij dergelijke acties kunnen vaak gigantische bergen data vernietigd worden en verloren gaan. En die data is voor altijd weg indien er geen juiste en tijdige backup is gemaakt. Bijgaande info chart laat je zien hoe vaak data verlies voorkomt.

Data verlies

3-2-1 Backup Rule: Maak altijd en tijdig een Backup!

Voorkom dus onnodig verlies van waardevolle gegevens en data en maak die Backup. Niet 1x, niet 2x, maar continue. Liefst iedere dag.

Daarom adviseren wij de 3-2-1- methode en die voer je uit op de volgende manier:

1. Bewaar tenminste 3 kopieën van jouw data

2. Bewaar 2 kopieën op verschillende locaties.
• 1 op harde schijf (HDD/SSD)
• 1 offline locatie/LTO

3. Bewaar 1 kopie off site, in de cloud

Belangrijkste van het maken van een Backup is echter dat je een goed protocol hebt en het ook uitvoert.

Een kleine greep uit onze storage media

Verschil tussen tussen back-up en data archivering?

Hierover verschillen de meningen enorm in de Media wereld. Wij zien de back-up als een reserve kopie van de data waar je regelmatig aan werkt en archiefdata als data die je voor de lange termijn wilt behouden maar waar je niet regelmatig gebruik van maakt. Veel organisaties en bedrijven die met data werken zien een enorme toename in hun opslagbehoeften. Waar kies je voor? Schijf, Cloud, LTO-Tape of wellicht een combinatie

Om de datavloed enigszins beheersbaar te houden is het wenselijk dat data van back-up naar archieffase gaat. Deze bedrijven adviseren wij om, naast cloud opslag, hun data regelmatig te archiveren op LTO-Tape.

Op zoek naar de juiste data- en content archivering? Tapes.nl adviseert je graag!

Problemen met het juiste beheer van jouw waardevolle content en data? Wat zijn de beste opties voor jouw organisatie. Koop je nog meer harde schijven? Schaf je een compleet nieuw storage systeem aan? Wat zijn de opties? En welk product sluit het beste aan bij de wensen van jouw organisatie?

Tapes.nl is als specialist in storage en media feilloos in staat om bedrijven de best passende oplossing voor hun backup en data archivering te adviseren én te leveren.

Dus, mogen wij je een vrijblijvend advies geven over Data Back-ups en Data Archivering? Vraag dan nu een gesprek aan met onze professionals.

HÉ TAPES, IK WIL EEN ADVIES VAN JULLIE!