LTO-Tape

advies & implementatie

Data-archivering op LTO-Tape

Archiefmateriaal is vaak de bron van uw bedrijf. Waardevolle content die niet verloren mag gaan maar ook niet iedere dag nodig is. In de loop der jaren zijn er al heel wat datadragers ontwikkeld en wij, als specialist op dit gebied, hebben in 35 jaar ook veel voorbij zien komen. Maar al te vaak komen we in ruimte vol archiefmateriaal waar niemand meer iets kan vinden, het niet duidelijk is, of het er überhaupt nog is en mocht het er wel zijn, in welke staat zou het zijn? Daarom zijn LTO Services van TAPES.nl een oplossing. Wij schreven onlangs nog een blog over het gebruik van LTO in de praktijk.

De magneet tapetechnologie heeft zich dusdanig ontwikkeld dat de huidige generatie LTO Ultrium tot wel 18TB opslagcapaciteit biedt op een datatape. De hoge capaciteit, bereikt met LTO Ultrium 9, sluit aan bij de stijgende vraag naar gegevensopslag te midden van de snelle ontwikkeling van IoT-technologie en versnelling van digitale transformatie.

Een dataopslag gebaseerd op LTO media is dus veilig, betrouwbaar, snel, duurzaam en efficiënt.

Een kleine greep uit onze LTO-Tapes. Bekijk ze allemaal in onze shop!

HÉ TAPES, IK WIL NAAR DE LTO-TAPES SHOP!

Waarom LTO-Tape?

Juist voor data-archivering is LTO-Tape de oplossing. Data archivering op LTO datatape staat voor veilige, betrouwbare, duurzame en goedkope dataopslag. De ontwikkelaars van de LTO-Tape technologie betreft een consortium van grote technologie bedrijven. Zo kennen we de HP LTO, de FUJI LTO, Quantum LTO maar ook de IBM LTO.

Wij leveren en implementeren archiveringssystemen en oplossingen voor:

• Marketing en communicatie bureaus
• Contentmakers
• Online marketingbureaus
• Omroepen
• TV producenten
• Videoproductie bedrijven
• Gezondheidszorg
• Financiële sector
• Sectoren die strenge wettelijke of gegevensintegriteitsvereisten kennen

LTO-Tape: Grote capaciteit en lage kosten

Grote capaciteit

Met de exponentiële data groei, biedt LTO tape opslag een veel robuustere en schaalbare oplossing voor het archiveren van enorme hoeveelheden essentiële content. Veel meer nog dan harde schijven of Cloud oplossingen. Een enkele LTO-Tape biedt momenteel tot wel 18TB (LTO9) opslagcapaciteit en compressed tot wel 45TB.

Kosten besparend

LTO-Tape storage heeft van alle opslagmedia de laagste eenheidsprijs per volume, wat voordelig is bij het bouwen van een grootschalig data-archief. Bovendien, aangezien tape opslag alleen stroom verbruikt wanneer de back-up wordt uitgevoerd, zijn er geen kosten verbonden aan het onderhoud van het tapesysteem.

Als gevolg hiervan kunnen de totale eigendomskosten (TOC), inclusief de elektriciteitskosten en andere bedrijfskosten – de totale gebruikerskosten – zeer laag worden gehouden.

Extreme prestaties LTO-Tape

De overdrachtssnelheid van een LTO-9 Tape is tot 400 MB/sec (native) tot 1000 MB/sec (2.5:1), wat betekent dat het sneller is dan een typische 7.200 RPM (160 MB/sec) HDD voor het streamen van content. Dit neemt dan ook gelijk de misvatting weg dat het maken van back-ups op tape langzamer gaat dan op schijf

Toegang met LTFS, drag & drop

Door het toepassen van de slimme LTFS technologie gedraagt de tape zich als een harddrive en kan je er op een eenvoudige manier bestanden van en naartoe verplaatsen.

Het is een open softwarespecificatie die het slepen en neerzetten van back-up en archivering op tape eenvoudig maakt. LTFS is onafhankelijk van hardware- of softwareplatforms, wat betekent dat herstel na verlies sneller en eenvoudiger is dan ooit tevoren.

HÉ TAPES, IK WIL ADVIES OVER LTO

LTO-Tape betrouwbaar

Data tape is een van de meest betrouwbare opslagoplossingen die beschikbaar zijn en kan uw gegevens tot dertig jaar veilig beschermen. LTO-Tape is bijvoorbeeld tot 3 keer langer houdbaar ls een kwaliteit SSD harde schijf. LTO-technologie beschikt ook over een krachtig foutcorrectie algoritme. Dit algoritme houdt in dat er 130 tapedrives nodig zijn die een jaar lang continu gegevens schrijven om een fout tegen te komen die niet kan worden verholpen door LTO foutcorrectietechnologie.

Duurzaamheid LTO-Tape

Het energieverbruik van opgeslagen content neemt jaar na jaar toe. Veel zijn organisaties op zoek naar technologieën om te verduurzamen. Omdat LTO-Tape niet constant ingeschakeld hoeft te zijn tijdens gegevensopslag, wordt de hoeveelheid CO₂-uitstoot die wordt gegenereerd tijdens gegevensopslag met 95% wordt verminderd in vergelijking met harde schijven.

In 2021 verscheen er een interessante studie van Brad Johns Consulting, LLC  over het verbeteren de IT duurzaamheid middels LTO-Tape. In het kort meld de studie het volgende:

“Neem een hypothetisch voorbeeld, waarbij alleen de impact van de opslagmedia wordt beoordeeld van het bewaren van 100 PB aan informatie gedurende tien jaar. Vergeleken met een oplossing met alleen HDD’s zou een actief archief dat 60% van de gegevens op HDD’s naar tape verplaatst, de CO2-uitstoot met 57% verminderen, de hoeveelheid elektronisch afval met 48% verminderen en de totale eigendomskosten (TCO) met 44% verlagen”. Bron:  Brad Johns Consulting, LLC 2021.

Het hele rapport kun je hier lezen en downloaden.

Technische specificaties

Veiligheid

Maximale bescherming tegen cyberaanvallen en ransomware

LTO-Tape opslag stelt bedrijven in staat te voldoen aan de wettelijke vereisten voor gegevensbescherming tegen onbevoegde toegang en onbedoeld verlies. LTO-Data Tape zorgt voor een grote vermindering van gegevenscorruptie door kwaadaardige virussen of sabotage. En in het geval van een grote IT inbreuk is het herstellen van uw gegevens van LTO-technologie sneller dan het terug streamen van gegevens uit de openbare cloud.

LTO-technologie biedt op hardware gebaseerde AES-256-gegevensversleuteling, met een krachtig algoritme op schijfniveau dat geen invloed heeft op compressie, prestaties en capaciteit tijdens back-up.

Draagbaar

Draagbaarheid van tapecartridges maakt externe, offline gegevensopslag mogelijk voor superieure bescherming tegen natuurlijke of door de mens veroorzaakte bedreigingen die van invloed kunnen zijn op online of on-site gegevensopslag. Traditionele HDD’s zijn veel kwetsbaar voor transport, terwijl solid-state schijven (SSD’s) vrij kostbaar zijn. Hoewel de cloud een aantal van deze zorgen wegneemt, kan het overdragen van grote hoeveelheden gegevens de bandbreedte verstoppen, uw bestanden blootstellen aan beveiligingsproblemen en lang duren.

Voor draagbaarheid, beschouw LTO-technologie als “goedkope hoge bandbreedte in een doos”. Het is gemakkelijk te gebruiken, volledig verwijderbaar en gemakkelijk te vervoeren. Het overzetten van een heel datacenter is net zo eenvoudig als het inpakken van een doos vol LTO-cartridges en ze verzenden waar ze ook heen moeten.

Een kleine greep uit onze Symply Tapedrive modellen.

HÉ TAPES, IK WIL NAAR DE LTO-TAPEDRIVES SHOP!

Spectra Logic

Groot, groter grootst!

Spectra Logic ontwikkelt een volledige reeks oplossingen voor gegevensopslag en gegevensbeheer waarmee organisaties enorme hoeveelheden data en gegevens kunnen opslaan, beheren, bewaren en gebruiken om hun strategische missies te bevorderen en de waarde voor hun klanten te verhogen.

Spectra Logic richt zich al meer dan 40 jaar uitsluitend op innovatie op het gebied van gegevensopslag en stelt organisaties wereldwijd in staat de kracht van hun gegevens te benutten met schaalbare en moderne oplossingen om doorbraken en succes in de markt te versnellen.

Als partner van Spectra Logic kan Tapes.nl oslag en archiveringssystemen leveren voor grote bedrijven en instellingen. Hierbij kun je denken aan de grote productiemaatschappijen en Omroepen. Naast bijvoorbeeld Tape Robots (tv) en Network Attached storage of Object Storage, kan Tapes.nl samen met Spectralogic een compleet systeem van opslag, archivering en beveiliging samenstellen en implementeren.

Maak nu een afspraak om de mogelijkheden door te nemen voor jouw organisatie.

HÉ TAPES, VERTEL ME MEER OVER SPECTRALOGIC!

Whitepaper: Data & Content Archivering

De behoefte aan data-archivering groeit de komende jaren exponentieel. Het grootste deel van deze data is ‘koud’. Dat wil zeggen, informatie die bewaart en gearchiveerd dient te worden, zonder dat deze informatie wijzigt. De behoefte aan schaalbare en betaalbare opslag groeit daarmee ook. En juist daar komt LTO-Tape in beeld als een veilige, duurzame en betaalbare oplossing.

De voordelen van LTO-Tape

• Grote capaciteit
• Extreme prestaties
• Toegang met LTFS, drag & drop
• Betrouwbaar
• Duurzaam
• Draagbaar
• Veilig
• Kostenefficiënt

Download onze WhitePaper nu

Mocht je naar aanleiding van onze Whitepaper vragen hebben over Dataopslag- en Archivering, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee in de best passende oplossing voor jouw bedrijf en data.