Druktechnieken

Druktechnieken

Afhankelijk van het model of gebruikte materiaal van de bestelde USB Stick maken we een keus uit een viertal verschillende druktechnieken (zeefdruk, thermodruk, embossing en lasergravering) zodat het logo of de boodschap het best tot zijn recht komt. Om het gekozen model nog beter tot zijn recht te laten komen, adviseren wij om de USB Sticks in de PMS kleur te laten produceren van het bedrijf/logo. Dit geeft de USB Stick een nog professionelere uitstraling wat zeker door klanten wordt gewaardeerd.

T-108-blauw.jpg

Zeefdruk

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positieffilm belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Deze techniek wordt meestal gebruikt voor logo’s opgebouwd uit 1-4 kleuren.


Thermisch

Een thermische printer duwt een lint, met daarop de kleurstof, tegen het printmateriaal aan en de verwarmingselementen in de printkop versmelten de kleurstof op het substraat waar nodig. In dit procedé is er dus contact met het printmateriaal waarop men print. Deze laatste moet dus voldoende vlak en glad zijn om goed resultaat te hebben. Deze techniek wordt meestal toegepast bij FC afbeeldingen waar een hoge resolutie is vereist.

T-blikje-1302-1.jpg

emboss

Embossing

Het onder hoge druk aanbrengen van een logo of een tekst in een zachter materiaal. In ons geval gebruiken wij deze techniek voor USB Sticks die voorzien zijn van een lederen band.

Lasergravering

Voor het aanbrengen van logo’s en of teksten in metalen of houten USB Sticks maken wij gebruik van een lasergraveermachine. Via deze techniek kunnen we uiterst precies en tot in de kleinste details uw gegevens op de stick aanbrengen.

Kunststof USB sticks in eigen huiskleur / PMS

Steeds meer bedrijven stellen hoge eisen aan USB producties. Zeker als het gaat om het naleven van huisstijlen. Tapes kan USB sticks leveren in eigen huisstijl kleuren. Wij hebben de mogelijkheid om de behuizing van de USB-stick te laten produceren in de gewenste Pantone kleuren. Het enige wat wij nodig hebben is een huisstijl handboek of de juiste pms waardes.

Om ervoor te zorgen dat de zelf ontworpen USB Stick ook echt de kleur krijgt die je wilt, werken we met het Pantone Matching System (PMS) kleurcoderingssysteem. Dit systeem zorgt voor duidelijkheid bij afspraken tussen de ontwerper en de drukker.

Meer weten over druktechnieken en de mogelijkheden?