LTO Services

LTO-Tape services

LTO-Tape: de oplossing voor archiefdata

LTO-Tape Services: Veilig, betrouwbaar, duurzaam en goedkoop

Archiefmateriaal is vaak de bron van uw bedrijf. Waardevolle content die niet verloren mag gaan maar ook niet iedere dag nodig is. In de loop der jaren zijn er al heel wat datadragers ontwikkeld en wij als specialist op dit gebied hebben in 35 jaar ook veel voorbij zien komen. Maar al te vaak komen we in ruimte vol archiefmateriaal waar niemand meer iets kan vinden, het niet duidelijk is, of het er überhaupt nog is en mocht het er wel zijn, in welke staat zou het zijn? Dan zijn LTO-Tape services van TAPES.nl een oplossing.

De magneet tapetechnologie heeft zich dusdanig ontwikkeld dat de huidige generatie LTO Ultrium tot wel 18TB opslagcapaciteit biedt op een datatape. De hoge capaciteit, bereikt met LTO Ultrium 9, sluit aan bij de stijgende vraag naar gegevensopslag te midden van de snelle ontwikkeling van IoT-technologie en versnelling van digitale transformatie.

Een dataopslag gebaseerd op LTO media is dus veilig, betrouwbaar, snel, duurzaam en efficiënt.

Fuji LTO Tape by Tapes.nl

Onze LTO-diensten

Archiefmateriaal is vaak de bron van het bedrijf

TAPES.nl kan al het oude archiefmateriaal voor je her-archiveren op LTO-Tape. TAPES.nl heeft een eigen laboratorium met nagenoeg alle hardware om datadragers af te spelen en te kopiëren. Kopiëren en veiligstellen is het begin maar uiteindelijk wil je kiezen voor duurzame dataopslag en ook nog eens goedkope dataopslag.

Per situatie wordt er in overleg met de klant gezocht naar de beste oplossing voor het transport van de aangeleverde assets. Heb je nog geen data-archief? Dan kunnen we dat samen met je opzetten. Lees hier meer over Data Archivering

Lto Data Tape Tapes
LTO Data Tape

LTO converteren

Oudere generaties LTO zijn soms niet compatibel met nieuwe generaties. Wij kunnen je helpen bij het migreren van de ene tapegeneratie naar de andere of het consolideren van meerdere typen tape in één gemeenschappelijk formaat.

Hoe dat werkt?

Als onderdeel van een tape-archiefmigratie kunnen wij archieven converteren en consolideren op één uniform platform naar keuze. Elk project is afgestemd op de eigen behoeften, maar hier zijn slechts enkele van de diensten die we kunnen bieden.

• Herstel van ontoegankelijke gegevens
• Replicatie en de-duplicatie
• Catalogus- en indexeringsrapport voor toekomstige gegevenstoewijzing
• Ontwikkeling van op maat gemaakte software en tools voor het ophalen van gearchiveerde gegevens
• Conversie van uw oude media op een veilige, efficiënte en kosteneffectieve manier
• Nauwkeurige bit-voor-bit kopie van de brongegevens, teruggeleverd in het vereiste formaat

Meer weten over LTO-Conversie én migratie? Neem dan contact met ons op.

LTO dupliceren

Eén kopie is géén kopie!. Er zijn genoeg redenen om altijd een duplicaat te hebben van je data-archief: diefstal, brand of beschadiging. Heb je zelf niet de tijd of de resources om dit voor elkaar te krijgen, bel ons dat voor advies en service op maat. De prijzen voor LTO-duplicatie zijn identiek aan de prijzen van LTO-archivering.

Een betrouwbare back-up en herstel van bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor de databeheerstrategieën van elk bedrijf van vandaag. Informatie moet betrouwbaar, veilig en beschikbaar zijn. Net als een verzekeringspolis beschermt een degelijke back-up- en rampherstelstrategie tegen permanent gegevensverlies tijdens gebeurtenissen waarvan je hoopt dat ze nooit zullen plaatsvinden. De noodzaak om meerdere back-upkopieën van gegevens te hebben, wordt steeds belangrijker, aangezien onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 80% van de bedrijven die lijden aan catastrofaal gegevensverlies binnen 12 maanden failliet zijn gegaan.

Wat zeggen de experts

Experts in de dataopslagindustrie zijn het erover eens dat je regelmatig een back-up van gegevens moet maken en te allen tijde ten minste één back-up kopie offsite moet bewaren. Om de toekomstige planning compleet te maken, moeten back-up praktijken worden uitgebreid met het dupliceren van media en het vernieuwen van media waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstreken is. In wezen betekent dit een back-up van de back-up maken.

LTO dupliceren

HÉ TAPES, IK WIL EEN LTO-SERVICES OFFERTE!

Videomateriaal

Mocht een deel van je bestaande archief nog bestaan uit magnetisch bandmateriaal (1/4″, 1/2″, 1″ of 2″ analoge tape, DASH-tape, VHS, Digibeta) dan heeft Tapes de know-how in huis om dit in de best mogelijke kwaliteit en met de juiste machines te digitaliseren of te kopiëren. Het eindresultaat is een data-archief waarin je eenvoudig en snel kan zoeken.

Mochten de magnetische banden “onafspeelbaar” zijn, dan zijn ze vaak te redden door ze te bakken in een speciale oven. Na deze procedure zijn ze nog een aantal keer af te spelen, hèt moment dus om er een kopie van de maken!

Audiomateriaal

Sinds de DAW (digital audio workstation) zijn intrede heeft gedaan, is er oneindig aanbod aan software en plugins ontwikkeld. Aan het einde van een productie wordt vaak alleen de mix weer omgezet in audio, en is er geen tijd om de losse tracks met de daarop gebruikte plugins ook “uit te renderen” als audio-bestanden. Door de jaren heen zijn de plugins vaak niet meer compatibel met huidige besturingssystemen waardoor het steeds moeilijker wordt om weer terug te komen bij het origineel. Daarom is het verstandig om deze vertaalslag nu te maken. De benodigde hard- en software zijn schaars, maar niet onvindbaar 🙂

De prijzen voor deze dienst Video- en Audiodiensten worden altijd op maat gemaakt. De hoeveelheid materiaal en de staat waarin het verkeerd zijn zeer bepalend voor het verloop van het traject.

HÉ TAPES, IK WIL EEN VIDEO/AUDIO OFFERTE!

Merken

Fuji LTO Tape

Fuji stelt organisaties in staat om exponentiële gegevensgroei effectief te beheren met innovatieve producten en oplossingen, waarbij ze de sociale verantwoordelijkheid erkennen om het milieu te beschermen en digitale inhoud te behouden voor toekomstige generaties. Van gegevensback-up tot publicatie van digitale media, Fuji-producten passen precies bij elke toepassing.

Quantum LTO Tape

Quantum’s LTO-media levert betrouwbaarheid, kosten en veiligheid. Om te voldoen aan de vereisten voor gegevensbewaring op lange termijn, voldoet LTO-tape effectief aan iedere archiefbehoeften, zodat de gegevens niet alleen worden beveiligd tegen interne of externe bedreigingen, maar ook direct beschikbaar zijn en indien nodig gemakkelijk kunnen worden hersteld. Je kunt erop vertrouwen dat LTO-media de laagste TCO biedt voor uw financiële bedrijfsdoelstellingen, capaciteitseisen en beveiligingsvereisten.

IBM LTO Tape

Met 65 jaar innovatie op het gebied van tapeopslag legt IBM de lat voor het beschermen van uw gegevens steeds hoger. IBM test uitgebreid tapemedia op IBM-tapedrives en -bibliotheken om productie- en kwaliteitsverbeteringen te stimuleren. U krijgt gemoedsrust bij het sourcen van media van een vertrouwde, beproefde leider op het gebied van tapetechnologie.

HP LTO Tape

HP Ultrium tapetechnologie is uitzonderlijk betrouwbaar en biedt hoge prestaties tegen de laagste kosten per GB. Het Ultrium-formaat bouwt voort op de beste bestaande technologieën; open standaarden bevorderen innovatie en bieden klanten keuze wat betreft snelheid, capaciteit en formfactor. HP’s uitgebreide mediakwalificatieproces waarborgt dat HP Ultrium datacartridges alle HP en niet-HP Ultrium

WIJ DENKEN GRAAG MEE OVER JOUW DATA-ARCHIVERING