LTO Services

Archiveren op LTO-Tape

Nieuw: LTO 9

Magneet tape krijgt steeds meer aandacht als opslagmedium wat langdurige opslag van gegevens met grote capaciteit veilig en tegen lage kosten mogelijk maakt. Bovendien heeft het een aanzienlijk lagere impact op het milieu. Omdat LTO tape niet constant ingeschakeld hoeft te zijn tijdens gegevensopslag, wordt de hoeveelheid CO₂-uitstoot die wordt gegenereerd tijdens gegevensopslag met 95%*1 wordt verminderd in vergelijking met harde schijven.

De hoge capaciteit, bereikt in “FUJIFILM LTO Ultrium9”, sluit aan bij de stijgende vraag naar gegevensopslag te midden van de snelle ontwikkeling van IoT-technologie en versnelling van digitale transformatie.

Waarom LTO tape?

Onze LTO-diensten

LTO converteren

Oudere generaties LTO zijn soms niet compatibel met nieuwe generaties. Wij verzorgen de conversie naar iedere gewenste generatie.

LTO dupliceren

Eén copy is géén copy. Er zijn genoeg redenen om altijd een duplicaat te hebben van je data-archief: diefstal, brand of beschadiging. Heb je zelf niet de tijd of de resources om dit voor elkaar te krijgen, bel ons dat voor advies en service op maat. De prijzen voor LTO-duplicatie zijn identiek aan de prijzen van LTO-archivering.

HÉ TAPES, IK WIL EEN LTO-SERVICES OFFERTE!

Videomateriaal

Mocht een deel van je bestaande archief nog bestaan uit magnetisch bandmateriaal (1/4″, 1/2″, 1″ of 2″ analoge tape, DASH-tape, VHS, Digibeta) dan heeft Tapes de know-how in huis om dit in de best mogelijke kwaliteit en met de juiste machines te digitaliseren of te kopiëren. Het eindresultaat is een data-archief waarin je eenvoudig en snel kan zoeken. Mochten de magnetische banden “onafspeelbaar” zijn, dan zijn ze vaak te redden door ze te bakken in een speciale oven. Na deze procedure zijn ze nog een aantal keer af te spelen, hèt moment dus om er een kopie van de maken!

Audiomateriaal

Sinds de DAW (digital audio workstation) zijn intrede heeft gedaan, is er oneindig aanbod aan software en plugins ontwikkeld. Aan het einde van een productie wordt vaak alleen de mix weer omgezet in audio, en is er geen tijd om de losse tracks met de daarop gebruikte plugins ook “uit te renderen” als audio-bestanden. Door de jaren heen zijn de plugins vaak niet meer compatibel met huidige besturingssystemen waardoor het steeds moeilijker wordt om weer terug te komen bij het origineel. Daarom is het verstandig om deze vertaalslag nu te maken. De benodigde hard- en software zijn schaars, maar niet onvindbaar 🙂

De prijzen voor deze dienst Video- en Audiodiensten worden altijd op maat gemaakt. De hoeveelheid materiaal en de staat waarin het verkeerd zijn zeer bepalend voor het verloop van het traject. 

HÉ TAPES, IK WIL EEN VIDEO/AUDIO OFFERTE!

Wij denken graag mee over jouw data-archivering