DATA ARCHIVERING

advies & implementatie

BACK-UP OF DATA ARCHIVERING?

Veel bedrijven die met data en content werken zien een enorme toename in hun opslagbehoeften en archiveringsbehoefte. Waar kies je voor? Voor een traditionele schijf, cloud, data tape of wellicht een combinatie. Kosten hangen hier nauw samen met de wensen van de gebruiker en de visie op back-up en archivering.

Wat is nou eigen het verschil tussen back-up en archivering?
Hierover verschillen de meningen enorm in de IT-wereld. Wij zien de back-up als een reserve kopie van de data waar je regelmatig aan werkt en archiefdata als data die je voor de lange termijn wilt behouden maar waar je niet regelmatig gebruik van maakt. Om de datavloed enigszins beheersbaar te houden is het wenselijk data die van back-up naar archieffase gaat, goed in kaart te hebben om een ineffectief archief te vermijden.

Het ontbreken van een degelijk beleid om echte archieven te scheiden van back-ups, kan leiden tot twee problemen. Ten eerste kunnen kopieën van back-ups dure, ineffectieve archieven worden. Ten tweede groeien de opslagvolumes op de lange termijn enorm, wat kostbare opslag met zich meebrengt. Dat betekent dat er ook hogere eisen moeten worden gesteld aan het opslagbeheer, zoals extra apparatuur en mankracht.

LTO/TAPE -opslag is vandaag de dag nog steeds de meest betrouwbare en beste lange termijn oplossing voor dataopslag.

ONZE LTO-ARCHIVERINGSSYSTEMEN

LTO is een van de veiligste en meest kosteneffectieve vormen van opslag die er zijn. LTO-tape is het back-up- en archiefmedium bij uitstek voor bedrijven in de media, de gezondheidszorg, de financiële sector en andere soortgelijke sectoren die strenge wettelijke of gegevensintegriteitsvereisten hebben. Het biedt een air-gapped archief voor uw bestanden om ervoor te zorgen dat ze beveiligd zijn tegen alle vormen van digitale aanval of machinestoringen, en omdat de media zelf relatief goedkoop zijn, kunt u gemakkelijk grote hoeveelheden gegevens opslaan.

LTO biedt ook opslag met hoge capaciteit die offsite kan worden vervoerd en kan worden uitgewisseld voor samenwerking, noodherstel of archivering op lange termijn. Sinds de introductie is het nog steeds de nummer één technologie die wordt gebruikt bij back-up, archivering, content-offload en bestandstransport. De reden is simpel: het is zeer betrouwbaar en zeer kosteneffectief.

Wij leveren en implementeren archiveringssystemen en oplossingen voor:

• Marketing en communicatie bureaus
• Contentmakers
• Online marketingbureaus
• Omroepen
• TV producenten
• Videoproductie bedrijven

SYMPLY TAPESDRIVES

De stand-alone LTO Tapedrive van Symply biedt een betaalbare, milieuvriendelijke oplossing waarop bedrijven kunnen vertrouwen voor back-up en archivering van gegevens.

Alle Symply LTO Tapedrives zijn volledig compatibel met Linear Tape File System (LTFS)-software die een vertrouwde interface voor slepen en neerzetten mogelijk maakt, zodat gebruikers bestanden op dezelfde manier naar tapeopslag kunnen verplaatsen als met een conventionele harde-schijfoplossing. LTFS kan ook de behoefte aan gespecialiseerde back-up-/archiefsoftware verminderen, waardoor verschillende gebruikers eenvoudig gegevens kunnen uitwisselen op Mac-, Windows- en Linux-besturingssystemen.

Een kleine greep uit onze Symply Tapedrive modellen. Bekijk ze allemaal in onze shop!

HÉ TAPES, IK WIL NAAR DE LTO-TAPEDRIVES SHOP!

CONFIGURATIES SYMPLY

Elke Symply LTO desktop maakt gebruik van een robuuste en stijlvolle behuizing van metaallegering. En hij is niet alleen robuust, hij is ook compact en volledig uitgerust. Met een fluisterstille ventilator en eersteklas voeding is Symply LTO ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik. Er zijn configuraties beschikbaar om aan elke behoefte en elk budget te voldoen, van enkele en dubbele LTO-7-, LTO-8- en LTO-9-schijven op halve hoogte tot de nieuwste LTO-9-schijven van volledige hoogte met een onbewerkte capaciteit van 18 TB en lees-/schrijfsnelheden tot 400 MB/ is inheems. Het desktopontwerp met dubbele schijf is voorzien van Symply CableLess-technologie, waardoor LTO-schijven eenvoudig kunnen worden verwijderd, waardoor ze zeer goed bruikbaar en upgradebaar zijn.

Hoewel Symply LTO-hardware een stap hoger is, maakt de meegeleverde Symply ATOM-software (Advanced Tape Operations and Management) bediening en onderhoud eenvoudig. Symply LTO-systemen zijn ook compatibel met populaire back-up- en archiefhulpprogramma’s voor macOS en Windows, waaronder YoYotta LTFS, Hedge Canister, Xendata, Tiger Technology Bridge, Retrospect, Archiware P5 en andere toonaangevende softwaretoepassingen.

HÉ TAPES, IK WIL EEN SYMPLY OFFERTE!

VOORDELEN SYMPLY

• Desktop enkele en dubbele schijfopties voor maximale configuraties.
• LTO-7, LTO-8 en LTO-9 halfhoge en LTO-9 volledige hoogteconfiguraties om aan elke gebruikersbehoefte te voldoen.
• Geavanceerde behuizing van metaallegering met premium fluisterstille ventilator en premium voeding voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid.
• SymplyATOM-beheer- en bewerkingssoftware wordt bij elk systeem geleverd voor vereenvoudigde algemene beheertaken en eenvoudig onderhoud.
• Ondersteunt LTFS en AES 256-bit encryptie.
• Inclusief gegevens- en reinigingscartridge.
• 2 m SAS-kabel.

DATATIGHT TRANSPORT CASES

Wat is een DataTight draagtas? DataTight transportkoffers zijn de nieuwste ontwikkeling voor de opslag en het transport van: Gegevens dragers. Ze bieden optimale bescherming tegen vocht, vuildeeltjes in de lucht, trillingen en andere gevaarlijke invloeden. Een speciaal hard harsmengsel geeft de koffer extreme stabiliteit en veiligheid.

DataTight koffer voor transport

 • LTO, DLT, S-DLT enTitanium
 • 1/2 Inch MTC enTitanium
 • Multi-case

Voordelen

 • Aangepast schuim voor perfecte grip van de media
 • 2 beschermde gespen
 • Extra kleppen voor optimale veiligheid
 • Luchtklep voor drukvereffening
 • Opbergen van verschillende media in een koffer
 • Een “Divider-System” zorgt voor een veilig transport, ook als de koffer niet helemaal gevuld mag zijn
 • Stapelbaar
 • De rode “Soft handle” zorgt voor een bijzonder comfort

TECHNISCHE SPECIFICATIES

SPECTRALOGIC

Groot, groter grootst!

Spectra Logic is onze partner voor echt grote data en media opslag. Hierbij kun je denken aan de grote productiemaatschappijen en Omroepen. Naast bijvoorbeeld Tape Robots (tv) en Network Attached storage of Object Storage, kan Tapes.nl samen met Spectralogic een compleet systeem van opslag, archivering en beveiliging voor je samenstellen en implementeren.

Maak nu een afspraak om de mogelijkheden door te nemen voor jouw organisatie.

HÉ TAPES, VERTEL ME MEER OVER SPECTRALOGIC!