DATA ARCHIVERING

advies & implementatie

BACK-UP OF DATA ARCHIVERING?

Veel bedrijven die met data en content werken zien een enorme toename in hun opslagbehoeften en archiveringsbehoefte. Waar kies je voor? Voor een traditionele schijf, cloud, data tape of wellicht een combinatie. Kosten hangen hier nauw samen met de wensen van de gebruiker en de visie op back-up en archivering.

Wat is nou eigen het verschil tussen back-up en archivering?
Hierover verschillen de meningen enorm in de IT-wereld. Wij zien de back-up als een reserve kopie van de data waar je regelmatig aan werkt en archiefdata als data die je voor de lange termijn wilt behouden maar waar je niet regelmatig gebruik van maakt. Om de datavloed enigszins beheersbaar te houden is het wenselijk data die van back-up naar archieffase gaat, goed in kaart te hebben om een ineffectief archief te vermijden.

Het ontbreken van een degelijk beleid om echte archieven te scheiden van back-ups, kan leiden tot twee problemen. Ten eerste kunnen kopieën van back-ups dure, ineffectieve archieven worden. Ten tweede groeien de opslagvolumes op de lange termijn enorm, wat kostbare opslag met zich meebrengt. Dat betekent dat er ook hogere eisen moeten worden gesteld aan het opslagbeheer, zoals extra apparatuur en mankracht.

LTO/TAPE -opslag is vandaag de dag nog steeds de meest betrouwbare en beste lange termijn oplossing voor dataopslag.

ONZE ARCHIVERINGSSYSTEMEN

De systemen waarmee wij werken en die we aanbevelen zijn geschikt voor diverse bedrijfssectoren en type data en content. Wij leveren en implementeren archiveringssystemen en oplossingen voor:

• Marketing en communicatie bureaus
• Contentmakers
• Online marketingbureaus
• Omroepen
• TV producenten
• Videoproductie bedrijven

mLogic

mLogic ontwerpt en verkoopt innovatieve producten voor desktopcomputers en draagbare computers. Het productportfolio van het bedrijf omvat LTO-archiveringsoplossingen. mLogic-producten worden 100% geassembleerd in Californië en in het VK.

Desktop SAS LTO-8 Tape Drive

De Desktop SAS LTO-tapedrives van mLogic zijn betaalbare en eenvoudig te implementeren back-up- / archiefoplossingen die zijn ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven. Gebruikers kunnen hun gegevens veilig bewaren op LTO-tapecartridges die naar een andere locatie kunnen worden getransporteerd voor noodherstel of archivering op lange termijn.

• Tot 30 TB * opslagcapaciteit per tapecartridge
• Gegevensoverdrachtsnelheid tot 750 MB / seconde
• Leest en schrijft naar zowel LTO generatie 7 & 8
• Linear Tape File System (LTFS) compatible
LTO data tape heeft een houdbaarheid van meer dan 30 jaar – aanzienlijk langer dan harde schijven.

Desktop Thunderbolt LTO-8 Tape Drive

mTape Thunderbolt zorgt voor een revolutie in LTO, waardoor gebruikers LTO-8-technologie eenvoudig kunnen aansluiten op draagbare, desktop- en alles-in-één computers met Thunderbolt-connectiviteit.

30 Jaar houdbaar
LTO-tape biedt een houdbaarheid van meer dan 30 jaar en een betrouwbaarheidsniveau dat hoger is dan wat haalbaar is met draaiende schijf- en solid state drive-technologie (SSD). mTape is de ultieme archiveringsoplossing om belangrijke digitale media voor de lange termijn te beschermen. LTO-tape is niet alleen betrouwbaarder dan schijf, maar ook veel kosteneffectiever.

• Gecertificeerd door Apple en Intel
• Tot 12 TB native opslagcapaciteit per tapecartridge
• Gegevensoverdrachtsnelheid tot 300 MB / seconde
• Dubbele Thunderbolt 3-poorten
• Leest en schrijft naar zowel LTO generatie 7 & 8
• Compacte, draagbare vormfactor
• DC-voeding – Maakt gebruik in elke omgeving mogelijk

LTO 6 & 7 MODELLEN

De LTO-8 Tapes drive modellen zijn de nieuwste binnen de mLogic range. Ook voor de oudere maar nog steeds actieve modellen kun je bij Tapes terecht.

HÉ TAPES, VERTEL ME MEER OVER MLOGIC!

PROMAX

Samen werken aan content – en videoproducties met ProMAX

ProMAX ontwerpt krachtige servers voor gedeelde opslag en externe samenwerking voor creatieve teams. Met ProMAX behaal je alle doelstellingen op het gebied van mediabeheer met het volledig geïntegreerde software Platform Media Management.

• Deel media en werk lokaal of op afstand samen aan projecten
• Gemakkelijk media labelen, zoeken en vinden
• Geïntegreerde back-up en archief
• Breidt met uw team uit tot 15 PB

Waarom ProMAX?

Gedeelde opslag vormt de kern van elk succesvol samenwerkend creatief team. Workflows voor bijvoorbeeld videoproducties evolueren voortdurend en creatieve teams hebben behoefte aan gedeelde opslagmogelijkheden om ideaal te kunnen samenwerken. Ook op afstand!

ProMAX heeft een systeem ontwikkeld dat de belangrijkste problemen van creatievelingen aanpakt:

1. Genoeg opslag hebben
2. Samenwerking op locatie en op afstand
3. Veilige back-up en archivering 

Met ProMAX groeit het content beheersysteem mee met het team, zodat een bedrijf effectief kan opschalen als het nodig is.

Wil je meer informatie over ProMAX en de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact met onze specialisten op

HÉ TAPES, VERTEL ME MEER OVER PROMAX!

SPECTRALOGIC

Groot, groter grootst!

Spectra Logic is onze partner voor echt grote data en media opslag. Hierbij kun je denken aan de grote productiemaatschappijen en Omroepen. Naast bijvoorbeeld Tape Robots (tv) en Network Attached storage of Object Storage, kan Tapes.nl samen met Spectralogic een compleet systeem van opslag, archivering en beveiliging voor je samenstellen en implementeren.

Maak nu een afspraak om de mogelijkheden door te nemen voor jouw organisatie.

HÉ TAPES, VERTEL ME MEER OVER SPECTRALOGIC!