Chipcards

Chipcards: Make your card smart

Let your card be smart

Een chipcard noemen we ook wel een slimme pas of een smartcard. Het is een plastic pas met geïntegreerde antenne en chip. De Chipcards komen we in het dagelijks leven veel tegen. Voorbeelden hiervan zijn de OV-chipkaart, toegangspassen bij kantoren en parkeergarages, eventpassen bij festivals en beurzen.

RFID, NFC, MIFARE

RFID

Bij Radio Frequency IDentification (RFID) draait het vooral om opslag en verzenden van informatie in één richting. Bij deze technologie kan de informatie van RFID passen of RFID van grote afstand worden gelezen. Er is geen fysiek contact nodig en daardoor uitermate geschikt voor voorraadbeheer en toegang registratie. Lees hier meer over wat u allemaal met RFID binnen uw organisatie kunt doen en kijk welke praktijk toepassingen er allemaal zijn.

Mifare

Mifare is een type RFID chip. Er zijn diverse Mifare chips die zich van elkaar onderscheiden in scanafstand, hoeveelheid geheugen en niveau van beveiliging. Elke chipsoort is op zijn eigen manier te programmeren. De bekendste Mifare chips zijn:

• NXP Mifare Classic
• NXP Mifare Ultralight
• NXP MIfare DESFire

Wij geven je graag advies welke Mifare chip geschikt is voor uw doeleinden.

NFC

NFC betekent letterlijk ‘Near Field Communication’ oftewel: “draadloze dichtbij communicatie” op maximaal 10 centimeter afstand. Bij RFID draait het vooral om opslag en het verzenden van informatie in één richting. NFC is juist bedoeld voor communicatie in twee richtingen. NFC technologie brengt een veilige verbinding tot stand door middel van aanraking (tap) met een smartphone. Lees hier meer over wat u allemaal met NFC binnen uw organisatie kunt doen en kijk welke praktijk toepassingen er allemaal zijn.

Chipcards bedrukken en programmeren

NFC Tags zijn er in allerlei soorten en vormen. De bekendste voorbeelden zijn de PVC Passen, NFC Stickers en NFC Tokens. Daarnaast kunnen we de NFC Chips ook in veel materialen verwerken, zoals karton, papier en zelfs kleding.Net als bij de normale pas kunnen we de smartcards ook bedrukken naar jouw wensen en creëren we zo een eigen unieke pas. Daarbij kunnen we de passen nog verder personaliseren met extra mogelijkheden zoals pasfoto’s en NAW gegevens. Lever zelf een ontwerp aan of laat de pas ontwerpen door onze design afdeling.

Chipcards kunnen we ook programmeren en uitlezen. Chip-ID nummers lezen we uit in een database en je ontvangt naast de Chipcards een database met de chip-ID nummers. Het is ook mogelijk om uw eigen blanco Chipcards aan te leveren om te bedrukken en te programmeren.

Meer weten of Chipcards en de mogelijkheden?