Back Up of Data archivering

BACK-UP OF DATA ARCHIVERING

Wat is een back-up?

Een back-up is een digitale kopie van alle belangrijke bestanden en data. Wij zien de back-up als een reserve kopie van de data waar je regelmatig aan werkt. Beeldmateriaal (foto en video) en audio-materiaal, maar ook zakelijke documenten en e-mails zijn voorbeelden

ONS ADVIES: MAAK TIJDIG & REGELMATIG EEN BACK-UP

Mensen én bedrijven raken vaker bestanden kwijt dan wordt gedacht! In plaats van je bestanden op één plaats te bewaren maak een kopie op een externe harde schijf of een (beveiligde) USB-stick en sla die op een veilige plaats op. Kies bijvoorbeeld uit een HDD-schijf of een SSD-schijf. In SSD-schijf zit een ‘vast geheugen’ (flash geheugen) zonder bewegende onderdelen. SSD-schijven zijn schokbestendig dus ook betrouwbaarder. Een HDD-schijf is ook zeker een goed product maar deze zijn wel minder veilig dan een SSD-schijf. Je leest hier meer over.

Lto Data Tape Tapes

Wat is nou eigen het verschil tussen back-up en archivering?

Hierover verschillen de meningen enorm in de Media wereld. Wij zien de back-up als een reserve kopie van de data waar je regelmatig aan werkt en archiefdata als data die je voor de lange termijn wilt behouden maar waar je niet regelmatig gebruik van maakt.

Veel organisaties en bedrijven die met data werken zien een enorme toename in hun opslagbehoeften. Waar kies je voor? Schijf, cloud, data tape of wellicht een combinatie

Om de datavloed enigszins beheersbaar te houden is het wenselijk dat data van back-up naar archieffase gaat. Deze bedrijven adviseren wij om, naast cloud opslag, hun data regelmatig te archiveren op LTO-Tape. Je leest hier meer over Data Archivering op LTO Tape.  Dit is vaak maatwerk maar onze experts kunnen je hierover veel meer vertellen.

Wij denken graag mee over een oplossing die past bij elke workflow en budget.