Data archivering

DATA ARCHIVERING

Al enige tijd is een explosieve datagroei aan de gang. Veel bedrijven die met data werken zien een enorme toename in hun opslagbehoeften. Vooral in de media- en entertainmentwereld neemt de hoeveelheid data enorm toe, door het gebruik van grote formaten zoals 4K, 8K en 360/VR. Maar wat is de beste keuze voor data storage? HDD, SSD, Cloud, Data Tape of wellicht een combinatie hiervan. Kosten hangen hier nauw samen met de wensen van de gebruiker en de visie van een bedrijf op het opslaan en archiveren van data.  Studio’s en omroeporganisaties vertrouwen doorgaans op traditionele LTO-tapesystemen (Lineair Tape-Open) als opslagmethode.

Met de komst van LTO-7 of LTO-8 ligt de keuze voor archiveren naar tape steeds meer voor de hand. De capaciteit is gegroeid naar 12TB native per tape, waardoor je archief ook nog eens praktisch en overzichtelijk kan blijven. Door LTFS, het Linear Tape File System, is archiveren naar tape ook nog eens eenvoudiger geworden. Daar kunnen met name kleinere (productie)bedrijven van profiteren. De meest eenvoudige setup voor het archiveren is een losse LTO tape drive die je aansluit op je MAC, PC of in het netwerk hangt.

Voor grotere storage omgevingen is een losse tape drive wellicht niet voldoende. Dan is een Tape Library een oplossing. Een Tape Library is een behuizing voor een aantal tapes met één of meerdere tape drives.

Check hier de archief oplossingen die wij van Promax bieden.

Wij denken graag mee over een data archief en de best passende oplossing voor elke workflow en budget.

Data archivering

We merken dat data archivering een steeds groter onderdeel van onze taken aan het worden is. De behoefte is dus groot onder onze klanten. De hoeveelheid data waar we dagelijks gebruik van maken, is de afgelopen jaren explosief gestegen. De opslagcapaciteit die je tot je beschikking hebt, is niet altijd voldoende voor deze grote stroom aan data. Bij ons kun je wel terecht voor jouw behoeften op dit front. Wat zijn de voordelen van data archivering bij ons?

Waarom kiezen voor data archivering?

Data archivering kan voor meerdere soorten bedrijven een aanrader zijn. Er zijn tegenwoordig namelijk veel bedrijven die een hoop data moeten verwerken. Het kan zijn dat de huidige opslagcapaciteit niet meer voldoet. In dat geval kunnen wij je helpen middels de archivering van je data. Zowel HDD, SSD als Cloud toepassingen kunnen hiervoor ingezet worden. Het mooie aan Cloud opslag is dat je altijd bij je data kunt, waar je ook bent. Daarnaast nemen we waar dat de behoefte aan het archiveren van data vooral groot aan het worden is binnen de media- en entertainmentwereld. Dit hangt samen met de technologische vooruitgangen op het gebied van media spelers. Waar vroeger video’s meer leken op een verzameling pixels, kun je tegenwoordig video’s in veel detail maken. Dit gaat echter gepaard met een veel grotere data. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Je data archiveren: het kan via deze website

Wat voor data je ook wilt opslaan, het kan bij ons. Het archiveren van je data doen we op een veilige manier, waarbij altijd rekening gehouden wordt met de specifieke situatie van jouw onderneming. Hierbij vinden we de meest passende oplossing, van Cloud toepassingen tot aan Data Tape. Ook combinaties hiervan zijn mogelijk. Wij leveren altijd diensten van een hoge kwaliteit, en dat voor een scherpe prijs. Kijk eens rond in onze storage shop.

Lees meer

Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek