Beveiliging

Beveiliging

Een nachtmerrie voor iedereen die met data te maken heeft! Data die niet verloren mag gaan  gaat toch verloren, of gevoelige data die zomaar op straat komt te liggen. Of het nu gaat om bedrijfsgevoelige informatie of een videoproductie of een fotoreportage. Hoe voorkom je datalekken en beveilig je gevoelige data als je gebruik maakt van draagbare opslag?

De ontwikkeling om de veiligheid van data te optimaliseren staat niet stil. Zo zijn er verschillende hardware en software matige mogelijkheden om data te beveiligen. Merken als Sandisk, LaCie en G-Technology leveren USB Sticks of harde schijven waarmee je de beveiliging van zelf versleutelende schijven beheert. Deze schijven zijn beschermd met de 256-bit AES hardware encryptie. Hiermee kan zelf de beveiliging worden ingeschakeld en een wachtwoord worden gecreëerd. Deze secure encryptie voldoet aan diverse EU-wetten en normen.

iStorage

iStorage biedt daarbij PIN geauthentiseerde hardware gecodeerde datadragers, waaronder USB Sticks, HDD en SSD schijven. iStorage levert de meest innovatieve producten om gegevens veilig op te slaan en te beschermen voor zelfs op Militair gespecificeerde versleutelingsniveaus. Een van de unieke beveiligingsfuncties is de speciale ingebouwde microprocessor (Common Criteria EAL4 + ready). Deze microprocessor zorgt voor een ingebouwd fysiek beveiliging mechanismen, ontworpen om te beschermen tegen externe sabotage,  hack aanvallen en meer. De schijf reageert op een geautomatiseerde aanval door zichzelf in een freeze stand te plaatsen.

Check hier voor het product overzicht.

Meer weten over databeveiliging?